Webáruház művelet

Kedves Látogatónk! Alábbi feltételek vonatkoznak az Dobotrade.hu honlapon szereplő termékek megrendelésére és szállítására.

A regisztrációs űrlapot a feltételek végigolvasása után a lap alján találja.


Szolgáltató adatai:

Cégszerű elnevezés: Dobó Trade Kereskedelmi Kft
Szolgáltató székhelye: 6727 Szeged, Szellő utca 28.
Adószám: 13801430-2-06
Cégjegyzékszám: 06-09-010831 
Bejegyző hatóság: Csongrád Megyei Bíróság Cégbírósága
Elektronikus elérhetőség: [email protected]
Telefon: Dobó László (06204264649), Dobó Lászlóné (06202344485)

 

Ha nincs adószáma vagy csak éppen regisztráció nélkül szeretne vásárolni akkor keresse fel a
csavaresszerszam.hu webáruházunkat!

1.  Általános tudnivalók:

1.1. Felhasználó a weboldalon történő regisztrációjával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a weboldalon közzétett Adatkezelési tájékoztató feltételeit megismerte és elfogadja, az adatkezelésekhez hozzájárul. Felhasználó a regisztráció során köteles a saját, valós adatait megadni. A regisztráció során megadott valótlan, vagy más személyhez köthető adatok esetén a létrejövő elektronikus szerződés semmis. Szolgáltató kizárja felelősségét, amennyiben Felhasználó más nevében, más személy adataival veszi igénybe szolgáltatásait.

1.2. Vásárlási minimum nettó 10.000.- Ft. Regisztrációhoz adószám szükséges. Rendszeres vásárlás esetén kedvezményes árak.

1.3. Áraink telephelyi árak és csak a web áruházban leadott és feltüntetett csomagolási egységek megrendelése esetén érvényesek, eltérő módon leadott megrendeléseknél (telefon, fax, e-mail...) árreklamációt nem tudunk elfogadni! A regisztrációt, beállításokat, elérhetőségeket vásárlás hiányában töröljük az adatbázisból! Webáruházunk futárszolgálati szállításból kizárt termékeket is tartalmaz melyek szállítását nagyobb vásárlási összeg felett célfuvarral, szállítási díjért tudjuk kiszolgálni. Az így megjelölt termékeket a futárszolgálat nem veszi fel ezért ezeket töröljük a megrendelésekből!

1.4. A termékek széles formai és méretbeli különbözőségéből adódóan egy-egy csomagban csak az egymással sérülésmentesen összecsomagolható és hasonló méretű termékeket szortírozva tudjuk elhelyezni. Azon megrendelt termékeket amelyek egymással sérülésmentesen össze nem csomagolhatók azt jogunkban áll előzetes értesítés nélkül is több csomagba készíteni és futárszolgálattal így kiszállíttatni. A feltüntetett szállítási díjak megállapításakor nem egy-egy rendelés összsúlyát, hanem a biztonságos szállítás érdekében esetenként csak több csomagban feladható dobozok darabszámát figyelembe véve számlázunk. Több csomagban feladott rendelések esetében igyekszünk egyedi olcsóbb díjak kialakítására.

1.5. Más formátumban leadott megrendelés esetén az árakban eltérés lehetséges és ezen rendelések feldolgozása hosszabb határidőt igényel, ezért reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Regisztrációt követően a web shopba belépve, a vásárolni kívánt mennyiséget a termék melletti mezőbe beírva a kosárba helyezhetők a kiválasztott termékek. Termékeknél szereplő Adatlap gombra kattintva a termékről részletes leírás illetve használati útmutató szerepel amely megkönnyítheti a legmegfelelőbb termék kiválasztását. A termékeknél megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.

1.6. Adatbeviteli hibák javítására illetve mennyiségi módosításokra a rendelés folyamatában minden egyes lépésnél lehetőség van. A megrendelés véglegesítése, elfogadása után a rendszer automatikus generált elektronikus értesítést küld a megrendelt termékekről a regisztráció folyamán megadott elektronikus postafiókjába. Vásárló a megrendelés elküldésével iktatott, írásos szerződést köt Szolgáltatóval a vásárlásról, mellyel egyidejűleg jelen szerződési feltételeket is elfogadja.

 

2.  A megrendelés módosítása, vásárlástól való elállás:

2.1 A megrendelés utólagos módosítására a megrendelés leadását követő 24 órán belül kizárólag írásos formátumban (e-mailen vagy telefaxon) kerülhet sor.

2.2. A feltüntetett árakban beszállítói árváltozás, devizaárfolyam drasztikus emelkedése miatt eltérés előfordulhat, de erről minden esetben írásos tájékoztatást küldünk és csak az új ár elfogadása esetén számlázzuk ki a terméket és indítjuk a csomagfeladást!

2.3. Az elállási joggal élő Vásárlónak a termék átvételétől számított 14 napon belül kötelessége saját költségén a megrendelt terméket hiánytalanul, eredeti csomagolásban, megküldött dokumentációk, bizonylatok csatolásával visszaküldeni. Vásárló nem kötelezheti a Szolgáltatót a szállítási díj megfizetésére! Minőségi reklamációt kivéve a szállítási költség minden esetben a Vásárlót terheli!

2.4. Vásárlót nem terheli semmilyen más költség, a termék visszaszállításának díján kívül, azonban kötelezhető a nem rendeltetésszerű használatból eredő kár megtérítésére!

2.5. Szolgáltatónak 30 nap áll rendelkezésére, hogy visszatérítse a Vásárló számára a megrendelt termékek teljes vételárát, amennyiben az élni kíván az elállási jogával és saját költségén hiánytalanul és sérülésmentesen 14 napon belül visszajuttatta a megrendelt terméket.

2.6. Utánvétes visszaküldött csomagokat nem áll módunkban átvenni. Minden esetben banki átutalással, vásárló által írásban megadott bankszámlaszámra térítjük vissza a termék vételárát.

2.7. Elállási jogot nem tudjuk figyelembe venni amennyiben a megvásárolt termék nem raktári termék, az speciálisan a Vásárló kérésére lett beszerezve, legyártatva illetve azt a Vásárló saját hibájából tévesen rendelte meg!

2.8. A visszáru igényét a Szolgáltató felé írásban kell jelezni. Az olyan visszárura szánt készleteket, amelyek nem a Dobó Trade Kft. hibájából kerülnének visszáruzásra, azaz a megrendelőnél beragadt többlet készletek, esetlegesen feleslegessé vált megrendelések, téves rendelések stb. maximum 14 napnál nem régebbi vásárlás esetén 10%-os értéklevonással kerülhetnek visszavételre. Visszárut kizárólag bontatlan, sértetlen állapotban és csomagolásban, újraértékesíthető állapotban fogadunk el! A vevői reklamációk jogosságát és a visszáruk engedélyezhetőségét a kereskedelmi vezető bírálja el az igény beérkezését követő 3 munkanapon belül.


3.  Szállítás módja, szállítási költségek:

3.1. GLS futárszolgálattal:

 • Több csomag esetén (a rendelt termékek összetételét figyelembe véve) igyekszünk kedvezőbb, egyedi díjakat kialakítani!
 • Futárszolgálattal nem szállítható, túlméretes termékek a rendelésből törlésre kerülnek! Ezeket a termékeket csak kiszállítással saját szervezésű körjárattal szállítási díjjal tudjuk kiszolgálni. Körjáratokról érdeklődjön elérhetőségeinken!

3.2. Kiválasztható szállítási módok: 

 • GLS UTALÁSSAL / díjbekérővel megállapodás szerint (+csomagdíj)
 • GLS KÉSZPÉNZES fizetéssel (+csomagdíj+utánvét)
 • GLS BANKKÁRTYÁS fizetéssel futárszolgálatnál (+csomagdíj+utánvét+1% kártya tranzakciós díj)

3.3. Csomagdíjak:

Szállításban Partnerünk a GLS futárszolgálat.

Áraink telephelyi árak! GLS nettó csomagdíjak 20kg-ig 2490.- / 30kg-ig 2990.-
Kiszállítással (futárszolgálattal nem szállítható termék rendelése esetén) nettó 4500.-Ft-tól

Utánvét nettó díja 50e-ig 650.-Ft / 50e felett sávosan emelkedik.  
Telefonos értesítés 1 órával a csomagkézbesítést megelőzően nettó 80.-Ft

*Csomagolásra vonatkozó szabályok:

 • A TÚLMÉRETES, dobozba egyben nem csomagolható, műanyag termékek, vízmértékek, párhuzamszorítók, hegesztő anyagok, menetes szárak ...stb esetében a termékek és a többi rendelt termék állagának megóvása érdekében előzetes értesítés nélkül is jogunk van a rendelést több csomagban, a csomagdíj többszörös felszámításával feladni.

3.5. Termékállapot információk:

 • KISZÁLLÍTÁSSAL (szállítási díjjal):
  A termékek szállítása minden esetben csak egyeztetéssel lehetséges! Az így megjelölt termékek (vasbakok, talicskák, konténerek, létrák, kukák, nyelezett szerszámok, csomagolás nélküli termékek, betonkeverő...) a megtett kilométer alapján kalkulált szállítási díj elfogadása, nettó 200 ezer forint feletti vásárlás és az előre utalásos számla kiegyenlítése után lehetséges!

 • RENDELÉSRE:
  A termék beszerzése a normál 2-3 munkanapos szállítási határidőnél hosszabb, esetenként csak 1 hét alatt elérhető (szállítható) termék! Kérjen információt a várható szállítási határidőről!
 • PILLANATNYILAG NEM RENDELHETŐ:
  Időszakosan kifutott készlethiányos termékek, melyek import beszállítás miatt csak hosszabb határidővel lesznek újra elérhetők.

 

4.  Szállítási, rendelési határidő, csomagolási feltételek:

4.1. Szállítási határidő:

 • Futárszolgálattal szállított megrendeléseket (a termékelérhetőséget figyelembe véve) 2-3 munkanapon belül átadjuk a futárszolgálatnak. Csomagfeladásról a regisztráció folyamán megadott e-mail címre elektronikus értesítést küldünk.

4.2. A 30 kg-ot meghaladó megrendelés valamint az összsúlytól függetlenül a termék méretéből, terjedelméből adódóan az egy dobozba nem csomagolható termékeket a termék minőségének és épségének megőrzése érdekében több csomagban szállítjuk, melyért a csomagdíj számszorosát számítjuk fel.

4.3. Szolgáltatónak szállítási késedelemből adódó kártérítési kötelezettsége csak akkor van, ha a késedelem szándékosságra vagy súlyos gondatlanságra vezethető vissza!

 

5.  Minőségi előírások, szavatosság, termékcsere:

5.1 Szolgáltató valamennyi kiszállított termékre 8 napos cseregaranciát biztosít, amennyiben megállapítható, hogy a termék gyártási hibás vagy a szállítás során sérült meg. Szállítási sérülés esetén kizárólag a Vásárló és a Futárszolgálat alkalmazottja által is aláírt jegyzőkönyv alapján van lehetőség a cserére.

5.2. Amennyiben az egy időben leszállított áruk között gyártási hibás is van, a Vásárló erre való hivatkozással nem utasíthatja vissza a kifogástalan termékek átvételét, és tudomásul veszi, hogy osztható szolgáltatásokról van szó, így árleszállítás vagy csereigény csak a kifogásolt árupéldányokra (termékekre) vonatkoztatható.

5.3. Megállapított hiányosságok esetén a Szolgáltató választása szerint jogosult a hibás termékeket hibátlanra kicserélni, vagy kijavítani, vagy a Vásárlóval árleszállításban vagy más termékre való cserében megállapodni, illetve a szerződéstől elállni.

5.4. Kötelező garancia vállalása illetve jótállási jegy biztosítása a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet melléklete szerint csak a 10.000,- Ft érték feletti háztartási készülékek, kerti szerszámok, motoros kéziszerszámok stb. esetén szükséges.

5.5. Termékcsere csak abban az esetben kérhető ha a meghibásodást bizonyítottan gyártási illetve anyaghiba okozta. Amennyiben a meghibásodást szakszerűtlen használat illetve a karbantartás elmulasztása okozta abban az esetben ezen termékre nem vonatkozik a jótállási törvény. A meghibásodás okát eldöntheti a kereskedő is. A 19/2014. (IV. 29) NGM rendelet 4.§ (5) bekezdés értelmében 5 munkanap áll rendelkezésére, hogy álláspontját közölje.  „Ha a vállalkozás a fogyasztó szavatossági vagy jótállási igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról – a csereigény elutasítása esetén az elutasítás indokáról és a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről is – öt munkanapon belül, igazolható módon köteles értesíteni a fogyasztót.”

5.6. Esetlegesen felmerülő szavatossági, garanciális illetve jótállási igény esetén minden esetben be kell mutatni az eredeti vásárlást igazoló bizonylatot!

5.7. A jótállás biztosítása minden esetben a fogyasztóval közvetlen kapcsolatban lévő eladót terheli.

 

6.  Fizetési feltételek:

6.1. A webáruházban megrendelt termékek kiválasztható fizetési módja utánvétes (készpénzes), utalásos (előre utalás díjbekérő alapján), bankkártyás fizetés.

6.2. A Magyar Közlönyben (2013/57. szám 14658.oldal) megjelent jogszabály szerint a késedelmesen fizetett számlák esetében 2013. július 01-től valamennyi szerződésből eredő pénztartozásra az alábbi szabályok vonatkoznak:

 • fizetési határidőt a számla kézhezvételétől számított 30 napon belül teljesíteni kell, kivétel nélkül mindenkinek (állam, multik, magánszemély, stb…)
 • a fizetési késedelem a 31. napon beáll
 • 60 napnál hosszabb fizetési határidő kikötése tisztességtelen, ennek kikötése a szerződés ezen pontját érvénytelenné teszi
 • kamat és késedelmi kamat felszámításánál a naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamat az irányadó
 • késedelmi kamat felszámítása és annak megfizetése kötelező, melynek minimuma az alapkamat 8% ponttal növelt összege
 • új költség megfizetése is kötelező a fizetési késedelembe esőnél, ez az un. behajtási költségátalány, mely 40 euro összegű. Ennek ellenértéke forintban a mindenkori MNB hivatalos deviza-középárfolyam szerinti összeg. Ezen 40 euro átalányösszeg megfizetését kizáró szerződés semmis.

6.3. A leszállított és leszámlázott termékek tulajdonjoga csak a szerződésből eredő pénzügyi tranzakció teljes összegű kiegyenlítése után száll át a Vásárlóra, ezen időpontig a terméket a Vásárló köteles megőrizni.

7.  Adatvédelem:

7.1. Szolgáltató adatvédelmi tájékoztatóját itt olvashatja el.

 

8.  Egyéb feltételek:

8.1. Szolgáltató feltételezi Vásárló részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. Sem a tárhely szolgáltatót, sem a Szolgáltatót nem terhel felelősség, ha bármilyen működési hiba van az internetes hálózatban, ami megakadályozza a web áruház akadálytalan működését és a vásárlást.

8.2. Szolgáltató szabadon beperelhet bármely személyt, valamint kártérítési igénnyel léphet fel azzal szemben aki csalást követ el vagy annak elkövetésével próbálkozik. Szolgáltató nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely látogató rovására történt csalás miatt.

8.3. Abban az esetben, ha a látogató bármilyen formában megsérti a vásárlási feltételekben rögzített szabályokat Szolgáltató érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját.

 

9.  Záró rendelkezések:

9.1. A felek a szerződéssel kapcsolatos vitás ügyeiket elsősorban közös egyeztetéssel rendezik. Felek a Csongrád Megyei Bíróság kizárólagos illetékességét kötik ki.

9.2. A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári törvénykönyv szabályai az irányadóak.

 

Szeged, 2023.02.01.


Információk regisztráció előtt:

Ha már regisztrált és rendelkezik fiókkal jelentkezzen be itt!

Ha elfelejtette fiókja jelszavát ne regisztráljon újra, kérjen új jelszót itt!

Regisztrációs adatok:

Kosár

Be kell jelentkeznie!

A kosara üres!

Jelmagyarázat

Új termék

Egységcsomag nem bontható meg

Egységcsomag felár ellenében bontható

Ajánlat érvényes dátumig

Ajánlat érvényes visszavonásig

Futárral nem szállítható

Időszakosan csökkentett árú termék